0

En aquesta nova secció us volem introduir cada mes un producte destacat que desenvoluparem en detall. A més a més, aquests productes, en aquest mes de febrer seran les herbes aromàtiques (sals d’herbes i escames de sal), i tots els que n’estiguin relacionats (xocolates i mels) tindran un descompte del 5%! Llegiu-ne més i aprofiteu-ho!

Les herbes aromàtiques

Les herbes aromàtiques són plantes que fan bona olor i que tenen bon gust i són molt utilitzades a la cuina mediterrània. La majoria se solen trobar al camp, poden créixer a prop de les cases, a la vora dels camins, en marges, etc. A Catalunya no hi ha tanta tradició a utilitzar-les com a condiment en grans quantitats com en altres indrets mediterranis, aquí fem servir més la ceba, l’all i la sal, però cada vegada s’estan generalitzant més aquestes grans desconegudes de la cuina.

Herbes aromàtiques recent collides

Algunes de les més destacades són: romaní, sàlvia, sajolida, llorer, farigola, orenga, menta, marduix, herba llimona, fonoll, melissa, estragó, julivert i alfàbrega.

Pel que fa a propietats, el fet de que siguin tan variades també fa que ho siguin les seves propietats que més avall comentarem una per una, però la majoria tenen alguns trets comuns com el fet que tenen un percentatge d’aigua molt alt fet que fa que les concentracions de nutrients i de les seves propietats siguin més elevades que d’altres aliments. A més a més són diürètiques, perquè tenen molt potassi i molt poc sodi. Les de fulla verda com el julivert i la menta contenen molt ferro, iode i vitamina C. També tenen, la majoria, grans propietats digestives i antioxidants.

Romaní: facilita la digestió i és diürètic i tonificant per estats d’esgotament. Té un efecte regenerador hepàtic i és carminatiu, és a dir, que està prescrit contra la flatulència.

Romaní florit

Sàlvia: és hipoglucemiant, és a dir, que redueix la quantitat de sucre a la sang. També és antidiarreica i antivomitiva. Gran potenciadora del gust. Indicada contra la ronquera i la tos dels fumadors.

Sajolida: té un sabor una mica picant. Tradicionalment s’ha utilitzat per adobar les olives. És coneguda com l’herba de l’amor per les seves propietat afrodisíaques. També és digestiva, combat el cansament i alleuja les picades d’insectes.

Llorer: és ric en minerals com el calci, el potassi i el magnesi. És carminatiu i antioxidant.

Farigola: també coneguda com l’antibiòtic dels pobres. Antiespasmòdica, estimula la gana, antiparasitària, cicatritzant, antisèptica, digestiva i expectorant. Ideal prendre-la en infusions pels refredats.

Farigola florida.

Orenga: és ric en potassi, magnesi, zinc i coure. És carminatiu, digestiu, antiespasmòdic i antioxidant. Tònic i desinfectant de ferides des dels temps dels romans.

Menta: conté vitamina C i Ferro. També conté àcid ascòrbic, fet que facilita l’expulsió de la mucositat. Expectorant, antigripal, antitussigen i digestiva.

Marduix, amàrac o majorana: té propietats antioxidants, antiespasmòdiques i antimicrobianes. Redueix l’envelliment de la pell.

Herba llimona, canya llimona, canya santa: és rica en vitamines i en minerals. Desintoxicant i antioxidant.

Fonoll: és diürètic, digestiu, carminatiu i antiinflamatori. Afavoreix la producció de llet durant la lactància.

Melissa o tarongina: Gran diürètic. Digestiva, espasmolítica, carminativa. Ajuda a agafar el son. Les seves fulles tenen una acció antisèptica i antivírica.

Estragó: és digestiu i un gran diürètic.

 Alfàbrega: té propietats estimulants que ens ajuden a obrir la gana.

Julivert: és diürètic i antipirètic, és a dir, bo contra la febre. Potent antioxidant, ric en vitamines A, C i K, calci, manganès i ferro.

Com podeu veure són totes elles uns autèntics “productàssos” de casa nostra que ja va essent hora de que reivindiquem.

El format actual de La Botigueta del poble es presenten barrejades amb sal fòssil, amb escames de sal fòssil, en mels i en xocolata. Com més ens agrada és condimentant amanides, carns i peixos amb les sals d’herbes ja pensades per aquesta funció.

Desitgem que gaudiu d’aquest productàs! L’equip de:

Deixa un comentari

La teva direcció de correu no serà publicada.

0

PUJA

X