0

En aquesta nova secció us volem introduir cada mes un producte destacat que desenvoluparem en detall. En aquest mes d’abril no parlarem d’un producte que tinguem en concret, sinó que us parlarem de les flors, per aquesta raó, els productes que considerem “florals” tindran un descompte del 5%! Llegiu-ne més i aprofiteu-ho!

Les flors

Aquesta estructura tan efímera que és característica de moltes plantes no és altra cosa que el conjunt d’òrgans encarregats de produir les llavors per a la reproducció sexual.

Els òrgans reproductors d’una flor són els estams i els carpels. També tenen òrgans accessoris com els pètals i els sèpals, la funció dels quals és protectora o bé serveix per atreure pol·linitzadors.

Les plantes que fan flor són plantes fanerògames i es subdivideixen en angiospermes (la conformen la majoria de plantes, tenen una estructura genètica complexa i generen fruits amb llavors) i gimnospermes (les seves flors tenen forma de con o pinya, les seves llavors queden exposades i no fan fruit).

Flor de borratja

Les flors tenen tres funcions bàsiques a la natura: polinitzar, produir llavors i donar fruits. A més a més de les tres funcions bàsiques, les flors tenen altres propietats. Per exemple, són les encarregades de produir nèctar, l’ingredient favorit de tots els insectes polinitzadors. També tenen colors i aromes destacats, uns altres motius per atraure als agents polinitzadors.

Flor de carbassó

A la cuina han estat poc utilitzades, tret de l’auge dels últims anys en la cuina d’autor. Les flors més conegudes a la cuina són la flor de carbassó, la de borratja o la caputxina. Tot i no ser-hi explícitament presents ja sabem que també són fonamentals per a la producció de mel.

Des de  La Botigueta del poble us desitgem una feliç entrada a la primavera i que gaudiu d’aquest despertar de natura i dels nostres aliments florals!

Desitgem que gaudiu d’aquest productàs! L’equip de:

Deixa un comentari

La teva direcció de correu no serà publicada.

0

PUJA

X