0

En aquesta nova secció us volem introduir cada mes un producte destacat que desenvoluparem en detall. A més a més, aquests productes, en aquest mes de març seran la mel i tots els que n’estiguin relacionats (vinagre, cervesa de mel), tindran un descompte del 5%! Llegiu-ne més i aprofiteu-ho!

La mel

La mel és un aliment dolç i viscós que produeixen les abelles i altres insectes a partir del nèctar de les flors. Les abelles en la seva funció de recol·lectar el nèctar de les flors fan una altra funció primordial, la polinització, és a dir, col·laboren i són una peça clau en la reproducció de les plantes.

Abella recol·lectant el nèctar d’una flor

El consum  i la recol·lecció de la mel, l’apicultura, es remunta als temps de la prehistòria. Es creu que cap a l’any 10.000aC ja es recol·lectava mel.

El gust i color venen condicionants pel tipus de flors dels quals hagi entrat en contacte l’abella. Per aquesta raó distingim la mel en tres tipus: monoflorals (romaní, farigola, taronger, etc.), poliflorals o milflors i mel de bosc (pi, avet, alzina surera, etc.).

Diferents tipus de mels monoflorals

Pel que fa a propietats, també és des de temps remots que se’n coneixen les seves propietats antimicrobianes (perquè és rica en vitamines, minerals i aminoàcids), antisèptiques, cicatritzants i antioxidants. És ben cert que una cullerada de mel en una beguda calentona va bé per combatre els refredats.

D’usos culinaris també en té de ben diversos, però destaca per la seva presència en la pastisseria i per endolcir begudes. Però també podem utilitzar-la per cuinar carns o per fer vinagretes en amanides.

Existeixen molts altres productes derivats de l’apicultura: com són també alimentaris (pol·len, bresca, gelea reial, hidromel, cava, cervesa,…), medicinals i ungüents (pròpolis i diverses pomades), cosmètica , etc.

El treball de les abelles ens dóna com a resultat un autèntic “productàs” de casa nostra.

Arna de mel

El format actual de La Botigueta del poble es presenta en diferents tipus de pots de vidre i també la trobarem present en el Vinagre de mel i en la Cervesa de mel. Com més ens agrada és en cullerada en un te o un got de llet ben calents i la cullerada extra de llepolia que no falti!

Desitgem que gaudiu d’aquest productàs! L’equip de:

Deixa un comentari

La teva direcció de correu no serà publicada.

0

PUJA

X