0

En aquesta nova secció us volem introduir cada mes un producte destacat que desenvoluparem en detall. A més a més, aquests productes, en aquest mes d’octubre seran els fruits secs (l’avellana negreta i l’ametlla llargueta), i tots els que n’estiguin relacionats (dolços típics i xocolates a base de fruits secs o vi dolç) tindran un descompte del 5%! Llegiu-ne més i aprofiteu-ho!

L’ametlla llargueta

L’ametlla és el fruit de l’arbre ametller, considerat originari de la regió de l’Irán i Palestina s’estengué per Egipte i més tard els romans el portaren a Europa i a tota la costa mediterrània.

En l’actualitat, els principals productors d’ametlla són Espanya, Itàlia i Grècia. A Catalunya lidera la producció la província de Tarragona i la segueix la de Lleida.

Ametlles ben madures dalt de l’arbre

L’ametlla es cull de forma manual, fent caure amb una canya les ametlles madures de dalt de l’arbre o, actualment, amb mètodes més moderns i mecanitzats a través del sacseig d’un paraigües vibrador. La collita sol anar de finals de setembre a octubre. Les varietats més importants de pela dura són Marcona, Planeta, Rumbeta, Doble fina, Desmai i Llargueta. L’ametlla llargueta és una de les varietats més preuades i per tant de les més cultivades juntament amb la varietat marcona. Té un sabor intens i és molt utilitzada com aperitiu, en postres tradicionals, salses, torrons, xocolates, massapans, dolços típics, llets, farines, etc.

Ametlles torrades amb pell

És un autèntic “productàs” de casa nostra perquè ajuda a controlar la gana (atipen ràpid) i a controlar els nivells de colesterol (degut als seus greixos insaturats),a més de ser una gran font d’energia per els seus alts nivells de proteïna, fibra vegetal, oligoelements i vitamines A i Zinc (que reforcen el sistema immunitari), vitamines B (promouen l’activitat cerebral) , vitamines E i Seleni (protegeixen l’envelliment cel·lular) i calci, fòsfor i magnesi que enforteixen els ossos i les dents.

El format actual de La Botigueta del poble es presenta torrada i envasada al buit en bossa de 350g. Com més ens agrada és a les postres de músic juntament amb les avellanes negreta, panses i nous i maridades amb un bon vi blanc dolç com el Vi del vent. També están delicioses com a ingredient principal en els carquinyolis maridats amb cava!

Desitgem que gaudiu d’aquest productàs! L’equip de:

Deixa un comentari

La teva direcció de correu no serà publicada.

0

PUJA

X