0

En aquesta nova secció us volem introduir cada mes un producte destacat que desenvoluparem en detall. A més a més, aquests productes, en aquest mes d’octubre seran els fruits secs (l’avellana negreta i l’ametlla llargueta), i tots els que n’estiguin relacionats (dolços a base de fruits secs o vi dolç) tindran un descompte del 5%! Llegiu-ne més i aprofiteu-ho!

L’avellana negreta

L’avellana és el fruit de l’arbust avellaner, considerat originari de la Xina però que fa molts segles que el seu cultiu s’ha estès per tot Europa.

 L’avellana negreta és una varietat que pertany a la D.O.P. Avellana de Reus juntament amb les varietats pauetet, gironella, morella i culplana. Aquesta zona, que comprèn les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès, el Priorat, la Conca de Barberà i la Terra Alta, representa el  80% de la producció nacional d’avellanes.

Avellanes encara verdes a l’arbre

L’avellana es cull del terra perquè hi cau quan és prou madura. La collita sol anar de setembre a novembre. La negreta és una de les varietats més cultivades i més preuades degut al seu excel·lent sabor. Els seus usos culinaris són força extensos ja que es pot consumir sola com a pica-pica o bé com a acompanyament amb iogurts o fruites, com a ingredient per a tota mena de pastisseria (torrons, pastissos, galetes, etc.), com a ingredient per a salses, postres i moltes altres elaboracions culinàries.

És un “productàs” de casa nostra perquè ajuda a la nostra salut cardiovascular (vitamina E) i a controlar els nivells de colesterol (degut als seus greixos insaturats), a més de ser una gran font d’energia per els seus alts nivells de proteïna, fibra vegetal, sals minerals, oligoelements i vitamines A (salut òssia), B¹ (agudesa mental) i B² (salut al sistema nerviós, la pell i la visió).

Avellanes negreta torrades

El format actual de La Botigueta del poble es presenta torrada i envasada al buit en bossa de 350g. Com més ens agrada és a les postres de músic juntament amb les ametlles llargueta, panses i nous i maridades amb un bon vi blanc dolç com el Vi del vent.

Desitgem que gaudiu d’aquest productàs! L’equip de:

Deixa un comentari

La teva direcció de correu no serà publicada.

0

PUJA

X