0

En aquesta nova secció us volem introduir cada mes un producte destacat que desenvoluparem en detall. En aquest mes de maig us parlarem del llúpol, per aquesta raó els productes que continguin aquest “productàs” tindran un descompte del 10%! Llegiu-ne més i aprofiteu-ho!

El llúpol

El llúpol és una planta enfiladissa de fulla perenne. És de la família del cànem i és originari de la Xina, tot i que el seu cultiu fa molt temps que s’ha estès per altres zones septentrionals d’Europa, Àsia i Amèrica.

Cultures com la babilònica ja en feien beuratges amb aquest ingredient. També els romans el cultivaven i el feien servir per assaonar aliments o com a tranquil·litzant.

A principis de tardor es recol·lecta el seu fruit que ja és ben madur. Després passarà per un procés d’assecat i envasat.

Camp de llúpol

El seu principal ús és el de la producció de cervesa, tot i que també té usos medicinals.

Pel que fa a la cervesa, el llúpol és un ingredient essencial que gràcies als seus olis (lupulina) li donen més amargor o aromes a aquesta beguda tan popular. La seva funció afavoreix l’activitat del llevat a la cervesa. Existeixen gran quantitat de llúpols que van des dels més amargants, normalment els llúpols europeus, fins als més aromàtics, o llúpols americans.

Diferents tipus de cervesa

Pel que fa a usos medicinals, com dèiem al principi, ja des de cultures ben remotes se’n coneixen les seves propietats com són la seva acció hipnosedant, espasmolítica, prevé malalties nervioses, alteracions a l’estomac, afeccions a la pell, dolors reumàtics a més de propietats diürètiques i antiinflamatòries. Per últim, també se li coneixen usos cosmètics.

Un autèntic productàs que cada cop valorem més a casa nostra.

Des de  La Botigueta del poble ens encanta, i més de cara al bon temps, gaudir-ne prenent una bona i refrescant cervesa de la nostra botiga!

Desitgem que gaudiu d’aquest productàs! L’equip de:

Deixa un comentari

La teva direcció de correu no serà publicada.

0

PUJA

X