0

En aquesta nova secció us volem introduir cada mes un producte destacat que desenvoluparem en detall. A més a més, aquests productes, en aquest mes de gener serà el cacau (xocolates), i tots els que n’estiguin relacionats (alguns dolços típics) tindran un descompte del 5%! Llegiu-ne més i aprofiteu-ho!

El cacau

El cacau és fruit de l’arbre que porta el mateix nom.  Són unes baies força grans on a dintre hi tenen les petites llavors amb les quals s’elabora el cacau en pols i després la xocolata. El seu cultiu prové de l’Amèrica tropical i ja era treballat en temps de les cultures maies, asteques o inques.

En l’actualitat, els principals productors de cacau segueixen essent països de l’Amèrica tropical (Brasil, Colòmbia, Rep. Dominicana, l’Equador i Mèxic), però també de l’Àfrica tropical (el Camerun, Ghana i Costa d’Ivori), o d’Àsia i Oceania (Indonèsia, Malàisia i Papua Nova Guinea).

Baia de cacau

El procés de recol·lecció i processament és força complex. Primerament, es van collint les baies que són ja ben madures. A continuació, es treuen les llavors de dintre les baies i es deixen fermentar. Normalment es fa en caixes de fusta. En aquest moment ja comença a tenir color de xocolata però encara queden forces processos. S’ha d’anar removent i tapant. Finalment, arriba el moment d’assecatge i envelliment. Ara ja està llest per a ser mòlt i per a les seves diferents elaboracions.

Grans de cacau ja sec i torrat

Els usos del cacau són principalment culinaris en l’elaboració de xocolata, o també mantega de cacau. La majoria de vegades bé barrejada amb sucre perquè sinó és un producte molt amarg. També té usos cosmètics (pell i cabells) i se n’han trobat més de cent usos medicinals (redueix el cansament, la febre, anèmies o problemes renals i intestinals)

Tauleta de xocolata

Un autèntic “productàs”  perquè ens aporta molta energia degut als seus alts continguts en hidrats de carboni, proteïnes i greixos monoinsaturats. També ens aporta magnesi, fòsfor, potassi, cafeïna i antioxidants. Si prenem xocolates de més del 70% en cacau tindran alts continguts de flavonoides, fet que tenen propietats antial·lèrgiques, antiinflamatòries i antitumorals. Els flavonoides també redueixen el risc de patir malalties cardíaques i càncers, redueixen la pressió arterial i ajuden en el flux sanguini, deixant el nostre cos actiu tot el dia.

El format actual de La Botigueta del poble es presenta en tauletes de 100g. Com més ens agrada és per berenar o postres amb un bon pa, amb Oli i escames de sal.

Desitgem que gaudiu d’aquest productàs! L’equip de:

Deixa un comentari

La teva direcció de correu no serà publicada.

0

PUJA

X